Mer än bara ett jobb

Text: Angelina Sutic

Jag heter Angelina, är 16 år och bor i Vårby. Tillsammans för Vårby är mitt första riktiga sommarjobb och jag har snart jobbat en vecka. De första två dagarna var tuffa men till slut kommer man in i sin rutin. Man går upp en viss tid, man går till jobbet, man gör sina grejer och man går hem. Det var därför jag valde period tre, för snart börjar skolan igen och då har jag redan fått in rutinen vilket underlättar så otroligt mycket. Det är dessutom väldigt skönt att man inte sover till tre på dagen utan faktiskt går upp och gör något.

Förutom att man kommer in i sina rutiner igen så bidrar man faktiskt med något. Innan har jag aldrig tänkt på vem det är som rensar ogräs, plockar skräp och målar staket. Men nu när man jobbar med sådana saker uppskattar man andras jobb. Man väljer till exempel att inte slänga sin pappersbit på marken utan att gå till närmsta papperskorg. Jag tror även att vi ungdomar som jobbar med detta får mer insikt i vilket jobb fastighetsföretagen och kommunen faktiskt gör.

Det känns bra att tjäna sina egna pengar. Det kommer bli så skönt när pengarna ligger på kontot och jag kan känna att jag faktiskt jobbat ihop dem själv. Jag tänker använda pengarna för att åka utomlands eller kanske till och med lägga undan lite. Men vi får se hur det blir med det. Jobbet är i alla fall en bra merit att sätta på sitt CV.

Inte nog med allt detta, jag får också chansen att jobba med mina vänner. Kanske kan jag till och med träffa nya vänner under Tillsammans för Vårby. Den lyxen kommer jag förmodligen inte ha på jobbet i framtiden. Vi har väldigt roligt medan vi jobbar, skrattar mycket och har kul trots det dåliga väder vi har haft.

Men nu är vi inne på sista perioden, Tillsammans för Vårby är slut om snart två veckor. I framtiden hoppas jag kunna få sommarjobb inom Huddinge kommun igen och bygga vidare på mina erfarenheter.

Läs mer

Tillsammans för Vårbys hemsida och Facebook-sida»