Hållbart vardagsliv

Den som vill bättra på klimatsamvetet och leva ett mer hållbart liv kan från och med den 25 maj delta i onlinekursen ”Sustainability in Everyday Life”.

Nya rapporter om global uppvärmning, utdöende arter och farliga kemikalier är numera vardagsmat för de flesta av oss. Alarmerande siffror bara regnar ned över våra huvuden. Alla har vi olika sätt att hantera detta på. Vissa kanske trycker på mute-knappen och låtsas som ingenting, andra får panik och en tredje kategori av människor bestämmer sig för att lära sig mer och försöka göra skillnad.

Tre lärare på Chalmers tekniska högskola öppnar nu upp en möjlighet för denna tredje kategori av människor. Det är en öppen onlinekurs där alla deltagare lär sig göra mer hållbara val i vardagen. Fem teman kommer att behandlas: energi, klimatförändring, mat, kemikalier och globalisering. Kort sagt kommer några av världens mest komplexa utmaningar att kokas ned till konkret vardagspraktik.

Konceptet som kursen utgår ifrån kallas MOOC, Massive Open Online Course. Det betyder att vem som helst i hela världen kan delta, allt som behövs är tillgång till en dator. Dessutom är kursen gratis och antalet platser är obegränsat.

Sustainability In Everyday Life 608x211

Kursstart sker den 25:e maj, läs mer och anmäl dig här»

De tre lärarna har gjort en introduktionsfilm till kursen, se den här»